Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät päiväkotimme ajankohtaisimmat asiat.
Seuraa meitä myös facebookissa!

Hoitopaikkoja avoinna tulevalle lukuvuodelle

Suvikellon toiminnan laajenemisen johdosta päiväkodissa on nyt enemmän hoito- ja esiopetuspaikkoja tarjolla.

Hoito- ja esiopetuspaikkoihin on yhä haku avoinna.
Tarkempaa tietoa hakuprosessista ja maksuista löydät täältä.

Varhaiskasvatuksen laadun arviointi

Seinäjoen varhaiskasvatuksessa on tehty hyvin laaja laadun arviointi. Varhaiskasvatuksen eri yksiköissä on kerätty n 15 000 havaintoa Reunamo Education Research Oy:n Kehittävä Palaute -menetelmän avulla.

Arviointi perustuu Varhaiskasvatuslaissa (24 §) kunnille annettuun velvoitteeseen. Arvioinnin tarkoitus on selvittää, onko ohjaavissa asiakirjoissa ja laissa asetetut tavoitteet saavutettu käytännön toiminnassa. Se antaa myös laajan ja monipuolisen tietopohjan käytännön toiminnan kehittämiseksi varhaiskasvatussuunnitelmaperusteisesti.

Suvikellon vahvuuksiksi arvioinnissa nousivat lasten leikki, erityisesti roolileikki ja tuettu leikki ja myös asvattajien suunnittelema ja ohjaama pedagoginen toiminta.

Kehitettäviksi asioiksi arvioinnissa nousivat kasvattajien pedagogisen osaamisen käyttöön ottaminen kokopäiväpedagogiikassa (mm. perushoito- ja siirtymätilanteet) sekä liikkumisen lisääminen; etenkin nopeaa ja kuormittavaa liikettä tulee lisätä, että saavutettaisiin lasten liikkumiselle asetetut tavoitteet.

Suvikellon uudet tilat avattiin syksyllä 2018

Elokuun alussa 2018 Koulukadulle, Seinäjoen Vapaaseurakunnan kiinteistön yhteyteen avattiin Päiväkoti Suvikellon upouudet tilat. Toimitiloissa on sisätilaa reilut 400m² ja noin 1000m² piha-alue.

Uudet tilat ovat kodinomaiset: tarjolla on oman keittiön ruuat, lämminhenkinen yhteiskristillinen kasvuympäristö ja iloiset hetket musisoinnin parissa.

Uusien tilojen myötä päiväkotimme on ihan loistavalla paikalla, muun muassa kolmen seurakunnan, kaupunginkirjaston ja kauniiden puistoalueiden läheisyydessä aivan keskustan kupeessa. Lisäksi päiväkodin naapuriin rakennettu kerrostalo mahdollistaa eri-ikäisten luontevan kohtaamisen.